Sukellusretki Saaristomerelle 17-19.5.2024

Sukellusseura Vesikot ry järjestää yhteistyössä Nautic Club Urheilusukeltajat ry:n kanssa viikonlopun mittaisen sukellusretken saaristomerelle.

Nautic Club Urheilusukeltajat ry:llä on käytössään varmasti suomen parhailla puitteilla varustettu sukellustukialus m/s Tavi (https://www.nauticclub.fi/tavi.php). Tavi on 30m pitkä entinen Koskelo-luokan rannikkovartioalus. Tavilla on 7 hyttiä joihin mahtuu n. 20 sukeltajaa. Alukselta löytyy WC:t, suihku, sauna, varusteiden kuivaus onnistuu aluksen konehuoneessa. Joten mukavuudet kohdillaan.

Viikonlopun hintaan sisältyy reissu itse, ruuat aluksella (aamiainen, lounas, päivällinen). Kaikki aluksella osallistuvat aluksen toimintoihin: siivoukseen, kokkaamiseen. Huom. aluksella vesikone, jolla saadaan puhdasta juomavettä merivedestä valmistaen sekä luonnollisesti jääkaapit reissulla olijoiden virvokkeita varten.

Sukellustoimintaa ajatellen aluksen takaa pääsee uimatasolta lähtemään suoraan sukeltamaan sopivissa kohteissa tai tarvittaessa sukeltajat kuljetetaan RIB-veneellä kohteelle alukselta. Kaasuhuolto toimii myös aluksella on 300bar täyttöihin kykenevä kompressori sekä Nitrox täyttömahdollisuus (kortin omaaville). Lamput ja akut pystyy lataamaan aluksella, joten sähköstäkään ei tule pulaa.

Reissulle tulee ottaa mukaa omat liinavaatteet. Aluksella on hyteissä patjat ja tyynyjä. Makuupussi toimii monesti parhaiten.

Viikonloppureissun kohteet määräytyvät luonnollisesti kelien mukaan. Kovalla tuulella valitaan suojaisempia kohteita. Reissulla on tavoite että kaikille sukeltajille löytyy sopivaa sukellettavaa. Joten kaiken tasoiset sukeltajat ovat enemmän kuin tervetulleita reissulle. Ensisijaisesti pyritään pitäytymään ns. helpoilla kohteilla, jotta kaikki pääsevät varmuudella veteen 🙂

Sukellusretki alkaa 17.5. perjantaina Turusta aurajoen rannalta ja päättyy sunnuntaina 19.5. illalla samaan paikkaan. Kymenlaaksosta järjestelmään kimppakyytejä lähtiöiden kesken. Reissulle ilmoittautuneille perustetaan kyytejä varten whatsapp-ryhmä. Kukin huolehtii autokuntansa kanssa kulujen jakamisen itsenäisesti.

Reissulla on mukana myös kouluttajia, jo jollain intoa aloittaa joku kurssi. Kurssista voi olla yhteydessä seuran koulutusvastaavaan.

Sukellusreissun hinta on 230€ (sis. reissun, ruuat reissussa). Nitrox täytöt erillisveloituksella.

Reissu maksetaan seuran tilille. Varausta tehdessä maksetaan 100€ varausmaksu. Loput 130€ reissusta maksetaaan viimeistään 6.5.2024 seuran tilille.

Maksuun kirjoitetaan viestiin varausmaksun kohdalla: ”Tavin reissu varausmaksu + reissulle lähtijän nimi”

Kun maksat loppuja reissumaksusta laita viestiksi: ”Tavin reissu loppumaksu + reissulle lähtijän nimi”

Seuran tilinumero: IBAN FI81 1072 3000 1093 68 (Sukellusseura Vesikot ry)

Reissu vaatii toteutuakseen vähintään 10 lähtijää. Reissulle mahtuu kipparin ja kansimiesten lisäksi 16 henkilöä.

Koska ison tukialuksen operointi tapahtuu vapaaehtoisvoimin ja kustannukset katetaan reissumaksuilla. Jokainen reissulle ilmoittautunut hyväksyy, ettei reissumaksua palauteta kuin todistettavissa olevissa sairastapauksissa. Ns. peukku peruutukset kissan ristiäisten vuoksi ei ole hyväksyttävä syy perua ja saada varausmaksua takaisin 😉 Jos reissu perutaan kelin tai lähtijöiden vähyyden vuoksi maksut luonnollisesti palautetaan.

Huom. henkilöt, jotka ovat Nautic Clubin jäseniä ilmoittautuvat myös alla olevan lomakkeen kautta reissulle, mutta suorittavat oman maksunsa suoraan Nautic Clubin käytäntöjen mukaisesti. Reissun organisoijat infoavat näitä lähtiöitä erikseen reissukalenteriin itsensä merkitsemisestä sovittuun määräpäivään mennessä.

Jos kysyttävää niin saa soitella, Tero Pitkänen 0408395616.